Manisa'ya Meteorolojik Uyarı

Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre yarın Manisa il genelinde kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde bugün yağışlı hava hakim.

Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığında ise çarşamba gününden sonra 10 derece kadar düşüş yaşanacak.

Yarın Manisa'da Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Manisa Valiliği tarafından yarın için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada,

"Yapılan son değerlendirmelere göre 09.01.2024 Salı günü sabah saatlerinden itibaren Manisa il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Kuvvetli sağanak yağmur yarın (9 Ocak) sabah 09.00 sıralarında başlayıp Çarşamba günü (10 Ocak) sabah saatlerinde (06.00) son bulması bekleniyor.

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış 1-5 kg/m²

Orta Kuvvette Yağış 6-20 kg/m²

Kuvvetli Yağış 21-50 kg/m²

Çok Kuvvetli Yağış 51-75 kg/m²

Şiddetli Yağış 76-100 kg/m²

Aşırı yağış 100 kg/m² üzeri

Manisaya Meteorolojik Uyarı